Пресслужба Держспецзв'язку повідомила, що тренінговий центр Кіберцентру UA30 у 2023 році провів понад 45 тренінгів для більш ніж 300 співробітників сил оборони, правоохоронних та інших державних установ, а також операторів критичної інфраструктури. Йдеться про практичні тренінги з  реагування на інциденти кібербезпеки, особливості кібербезпеки промислових систем керування, реверс інжинірингу шкідливого програмного забезпечення.

Кіберцентр планує розширювати кількість навчальних програм і кількість тих, хто навчається. Наразі центр проводить тренінги за шістьма навчальними програмами, в тому числі за п’ятьма навчальними програмами формату «Кіберзахист». Також проводиться окремий тренінг з кібербезпеки промислових систем керування. Запрошуємо профільних фахівців пройти навчання у нас в Кіберцентрі, адже підвищення рівня знань практичних навичок кіберзахисту є необхідною складовою нашої стійкості.

Для того, щоб взяти участь в навчанні, потрібно написати запит за  зразком.

Нагадаємо, Тренінговий кіберцентр – одна зі складових Кіберцентру UA30, що створений у межах реформи системи кібербезпеки України, ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Центр проводить кібернавчання і кібертренінги для фахівців з кібербезпеки, які працюють у складі команд (центрів) реагування на кіберінциденти основних суб’єктів забезпечення кібербезпеки та секторальних команд реагування, а також для персоналу, відповідального за забезпечення кібербезпеки на об’єктах критичної інфраструктури держави.