Компанія Cisco 21 грудня повідомила про намір придбати компанію Isovalent, що займає лідируючі позиції у сфері хмарних мереж і безпеки з відкритим кодом. Вважається, що це дозволить Cisco розширити можливості безпечної мережі в публічних хмарах.

Розробки Isovalent будуть інтегровані в Cisco Security Cloud vision – хмарну інтегровану платформу безпеки на базі ШІ для організацій будь-якої форми та розміру. Cisco Security Cloud дозволяє клієнтам абстрагуватися від елементів керування безпекою з мультихмарної інфраструктури, щоб забезпечити розширений захист від нових загроз у будь-якій хмарі, програмі чи робочому навантаженні.

Команда Isovalent грає значну роль у створенні технології з відкритим кодом eBPF − вона очолила розробку Cilium, провідного хмарного рішення для мережі та безпеки. eBPF забезпечує хорошу видимість внутрішньої роботи операційної системи — це створює ефективний інтерфейс для налагодження систем безпеки, які можуть захистити робоче навантаження під час його роботи. Cilium надає ІТ-командам і командам розробників платформ потужні мережеві можливості та неперевершену видимість поведінки власних хмарних додатків. Isovalent також нещодавно представив наступні технології:

• Cilium Mesh: дозволяє легко підключати кластери Kubernetes до існуючої інфраструктури в гібридних хмарах

• Tetragon: рішення безпеки з відкритим вихідним кодом на основі eBPF, яке забезпечує видимість і контроль поведінки програмного застосунку та мережи

• Isovalent Enterprise: корпоративний дистрибутив Cilium і Tetragon

Cisco має намір продовжувати пропонувати клієнтам низку інновацій Isovalent, включаючи Isovalent Enterprise, і розвивати їх.

«Разом із компанією Isovalent Cisco розширить потужність Cilium з відкритим кодом, щоб створити справді унікальну мультихмарну безпеку та можливості керування мережами, адже це спростить та прискорить для клієнтів їхні шляхи до цифрової трансформації. Уявіть собі, що в сучасному розподіленому середовищі — додатках, віртуальних машинах, контейнерах і хмарних активах — є елементи керування безпекою з повною видимістю, що не перешкоджають мережі та продуктивній роботі додатків. Поєднання Cisco та Isovalent зробить це реальністю», — відзначив Джіту Пател, виконавчий віце-президент і генеральний менеджер відділу безпеки та співпраці в Cisco.

Isovalent займає керівні позиції у Cloud Native Computing Foundation і eBPF Foundation, а також займається розробкою програмного забезпечення, і це придбання посилить роль Cisco у підтримці екосистеми з відкритим кодом. Разом, в ролі лідерів в області мереж і безпеки, Cisco і Isovalent створюватимуть рішення на базі технології eBPF, спрямовані на вирішення проблеми захисту робочих навантажень незалежно від того, де вони розташовані. Cisco підтримує Cilium і Tetragon як проекти з відкритим кодом і має намір створити незалежну консультативну раду, яка допоможе керувати зусиллями компанії відповідно до потреб спільноти з відкритим кодом.

Команда Isovalent приєднається до Cisco Security Business Group після завершення угоди, яке очікується в третьому кварталі 2024 фінансового року.