В Україні відкрили інноваційний хаб для стартапів, офіс для фінансування науки й почали приймати заявки на гранти для стартапів від ЄС.

Проєкт Seeds of Bravery

Українські стартапи вже можуть подавати заявки на проєкт Seeds of Bravery, який фінансує Європейська комісія. У межах проєкту профінансують близько 200 Deep Tech-стартапів на €12 мільйонів. Уже зараз стартує приймання заявок на грант до €10 тисяч. На них можна буде покращити бізнес-модель, бізнес-план або розробити стратегію зростання.

Ще частина коштів піде на навчання підприємців, просування проєктів та їх вихід на міжнародні ринки. Що важливо, щонайменше 20% стартапів та інноваційних підприємств мають бути засновані або очолювані жінками.

Це хороші можливості для розвитку української стартап-екосистеми.

Офіс «Горизонт Європа»

Також у Києві відкрили офіс проєкту «Горизонт Європа» від Єврокомісії. «Горизонт Європа» — це найбільша програма ЄС з фінансування науки та інновацій із загальним бюджетом у понад 95,5 мільярдів євро. Це великі перспективи для української науки та інноваторів і можливість інтегруватися в наукове комʼюніті ЄС. Офіс проєкту в Україні стимулюватиме більшу кількість заявок, гранти видаватимуть через Національний фонд досліджень. Оскільки інновації — це спосіб швидше перемогти й змінити структуру економіки.

Інноваційний хаб Європейського інституту інновацій та технологій

Європейський інститут інновацій та технологій (EIT) відкриває в Києві інноваційний хаб. Він об’єднає всі 9 спільнот та стане єдиним контактним представництвом EIT в Україні. Завдяки цьому українські новатори, підприємці та науковці матимуть доступ до найбільшої інноваційної екосистеми Європи. За останній рік EIT запустив понад 50 програм розвитку освіти та підприємництва для українців і направив понад 4 млн євро підтримки.

Наука, інновації, технології набувають нового сенсу й повинні стати трендом у нашому суспільстві. Європейські партнери підтримують наші зусилля в цих сферах, відкривають доступ до своїх програм, до комʼюніті й найбільшої програми ЄС з фінансування науки та інновацій.

Під час війни особливо відчутно, як стартапи, технології, інновації та наука можуть приносити користь людям, рятувати життя та стимулювати економіку. Дякую партнерам за підтримку.