Якщо у вас є старий обліковий запис Google, який ви хочете зберегти, але не використовували його протягом останніх кількох років, то вам варто увійти в нього найближчим часом. Це треба зробити, щоб запобігти його видаленню відповідно до політики неактивних облікових записів Google. Нові правила було оголошено в травні – тоді в компаніїї заявили, що почнуть видаляти облікові записи з 1 грудня 2023 року. Після того Google почав надсилати повідомлення електронною поштою користувачам, в яких повідомив, що облікові записи можуть бути видалені після 1 грудня.

Треба зауважити, що Google не казав, що, починаючи з п’ятниці, видалятиме всі неактивні облікові записи. Компанія каже, що планує застосувати поетапний підхід, «починаючи з облікових записів, які були створені та більше ніколи не використовувалися». Тому варто переконатися, що ваші старі облікові записи в порядку, щоб не ризикувати втратою важливих даних.

У багатьох випадках простого входу достатньо, щоб обліковий запис Google залишався активним ще на два роки. Google також каже, що читання або надсилання електронної пошти, використання Google Диска, перегляд відео YouTube, завантаження програми з магазину Google Play, використання Пошуку Google або використання акаунту Google для входу в службу сторонніх розробників — це все вважається діяльністю відповідно до політики неактивних облікових записів.


Крім того, варто переконатися, що у вас є альтернативний email для відновлення, пов’язана з вашим обліковим записом. Оскільки Google надсилатиме сповіщення на ці резервні адреси емейл, щоб попередити про загрозу видалення.

Хоча входу в обліковий запис Google достатньо, щоб запобігти його повному видаленню протягом двох років, вам також треба увійти в Google Photos, щоб уникнути видалення контенту, що зберігається в цій службі. Водночас облікові записи з відео в YouTube не будуть видалені, також не будуть анульовані облікові записи з пов’язаними активними підписками.