ПриватБанк запустив технологію безконтактного прийому платежів Tap to Pay на iPhone від Apple. Таким чином клієнти банку отримають можливість приймати безконтактні платежі за допомогою лише iPhone та програмного застосунку «Термінал iOS», притому звичайний POS-термінал чи інше додаткове обладнання не є обов'язковим. За допомогою нової технології мерчанти зможуть приймати безконтактні платежі з дебетових та кредитних карток, Apple Pay та інших цифрових гаманців.

Мобільний додаток «Термінал iOS» можна завантажити з App Store на телефон iPhone XS або новішої версії. Щоб почати приймати платежі, потрібно відкрити додаток «Термінал» на iPhone, ввести суму покупки та попросити клієнта піднести свій безконтактний платіжний засіб до iPhone продавця, щоб завершити оплату.

«Розроблений ПриватБанком додаток «Термінал» для iPhone – це комплексне готове рішення для бізнесу, яке дозволяє не лише приймати безконтактні платежі з карток Visa та Mastercard, а й також реєструвати касові операції, створювати та фіскалізувати чеки і передавати інформацію податковим органам», – пояснив Євген Заіграєв, член правління ПриватБанку з питань МСБ.

Нагадаємо, що в гаджетах Apple для розробників програмного забезпечення був обмежений доступ до NFC-модуля. Тому аналогічні застосунки для прийому безконтактних платежів на платформі Android були анонсовані ще кілька років тому, а от програмний продукт, що дозволяє використовувати iPhone в якості POS-терміналу, в Україні анонсовано вперше.