Згідно з останнім повідомленням великого фонду взаємних інвестицій під управлінням Fidelity Investments, вартість акцій фонду в Twitter/X знизилася майже на 65% за перші одинадцять місяців і ще на 8% у вересні.

Повідомляється, що Fidelity вклала понад 300 млн дол в угоду Ілона Маска щодо придбання Twitter за $44 млрд.

Нагадаємо, що фонд взаємних інвестицій є портфельом акцій, відібраних і придбаних професійними фінансистами на гроші багатьох тисяч дрібних вкладників. При цьому вартість акції фонду дорівнює сумі всіх інвестицій фонду, поділених на кількість акцій. Для вкладників вигода співробітництва з такими фондами полягає у зменшенні ризику, оскільки інвестиції розподілені серед великої кількості різних підприємств.

На початку цього року компанія Fidelity Investments збільшувала вартість своїх акцій упродовж кількох місяців поспіль, але зараз сума різко впала.

Слід зазначити, що Fidelity розраховує оцінку своїх незареєстрованих цінних паперів за власною секретною формулою, тому в інших акціонерів Twitter/X може бути інша оціночна вартість.

У будь-якому випадку експерти відзначають, що кількість інсталяцій Twitter/X, а також доходи від реклами після покупки даного бізнесу Ілоном Маском значно впали. Сам підприємець неодноразово визнавав, що суттєво переплатив за цю платформу соціальних мереж.