Пристрій ST1 — автономний дрон для пошуку мін. Він обладнаний котушкою індуктивності та сенсорами, які дають змогу облітати перешкоди на низькій висоті. Також на борту — потужний мікрокомп’ютер, який обробляє дані та передає їх саперам у режимі реального часу. Про нову розробку повідомив Михайло Федорів, віцепрем'єр-міністр та керівник Мінцифри.

Нагадаємо, що BRAVE1 – це кластер для розвитку Defense Tech в Україні, заснований Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України, Радою національної безпеки і оборони, Міністерством стратегічних галузей України, Міністерством економіки України.

У середньому ST1 працює в 4 рази швидше за людину. Це значно прискорить процес розмінування українських територій та зробить його безпечнішим. Наприклад, сапери ДСНС, ЗСУ, Нацполіції зможуть з безпечного місця керувати дроном та шукати міни.

На фото — готовий експериментальний зразок, який розробники активно тестують у польових умовах. Команда збирає фідбек, працює над удосконаленням і готується до масштабування виробництва.

 

Технології та інновації — ключ до нашої перемоги й післявоєнного відновлення, наголошує Михайло Федорів. Долучайтеся до defense-tech кластера Brave1 та перетворюйте Україну на лідера в оборонній галузі.