Українські розробники з платформи Brave1 створили суперзахист від російських тепловізорів та дронів з тепловізійними камерами. Плащ блокує випромінювання тепла та робить бійців непомітними для ворога. Наприклад, наших снайперів або групи CCO, які виконують бойові завдання. Про це повідомив Михайло Федорів, віцепрем'єр-міністр та керівник Мінцифри.

Нагадаємо, що BRAVE1 – це кластер для розвитку Defense Tech в Україні, заснований Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України, Радою національної безпеки і оборони, Міністерством стратегічних галузей України, Міністерством економіки України.

Розробка компактна та легка — вага до 2,5 кг. Має високу захищеність від дощу та мокрого снігу. Також плащ не горить і захищає від високих температур. Готовий зразок пройшов успішні випробування в польових умовах. Як показало тестування, плащ помітно знижує видимість бійця у тепловізорі.

Плащ-невидимка — це лише одна з розробок, яка допоможе рятувати життя наших військових на фронті. Потрібно ще більше. Якщо ви працюєте над проєктами в оборонній сфері — подавайте їх через платформу Brave1.