Компанія Lenovo опублікувала 17-й щорічний звіт з екологічного, соціального та корпоративного управління (ESG). У новому звіті світовий технологічний лідер повідомив про збільшення інвестицій у сонячну енергетику, потроївши виробництво електроенергії з 2018/19 фінансового року завдяки сонячним електростанціям на заводах і в офісах по всьому світу. Компанія також збільшила благодійні інвестиції, які склали майже $30 млн, що дозволило вплинути майже на 16 мільйонів людей завдяки глобальним програмам та партнерствам. Серед інших досягнень — включення Lenovo до першої групи компаній, які мають підтверджені ініціативою Science Based Targets цілі з досягнення нульового рівня викидів до 2050 року, а також підвищення рейтингу глобального ланцюга постачання з 25 до 8 місця.

"Як міжнародна компанія, ми бачимо вплив зміни клімату на наших стейкхолдерів і відчуваємо нагальну потребу боротися з ним разом", — сказав голова правління і генеральний директор Lenovo Юаньцін Ян (Yuanqing Yang). "У минулому фінансовому році ми з гордістю підтвердили наше зобов'язання досягти нульового рівня викидів до 2050 року за допомогою цілей, підтверджених ініціативою "Науково обґрунтовані цілі" (SBTi) та її першим у своєму роді стандартом «Net-Zero»”.

Компанія перебуває на шляху до досягнення своїх найближчих цілей зі скорочення викидів до 2030 року. Це включає скорочення викидів парникових газів в категоріях 1 та 2 на 50%, скорочення інтенсивності викидів в категорії 3 від придбаних товарів і послуг на 66,5%, 35% від проданої продукції та 25% від попереднього транспортування та дистрибуції. Lenovo співпрацює з постачальниками, щоб скоротити викиди в категорії 3 (в ланцюзі створення вартості) — найбільшій категорії викидів, яку найважче відстежити у складному глобальному ланцюзі постачання.

У 2022/23 фінансовому році Lenovo продовжила перехід до циркулярної економіки, постійно збільшуючи кількість продуктів, які містять перероблені в "замкнутому циклі" матеріали, що отримуються з відпрацьованих технологій та електроніки. Lenovo повідомила про майже 300 продуктів (298), до складу яких входить перероблений пластик з відпрацьованих ІТ та електроніки. Наприклад, ноутбуки ThinkPad X1, представлені на виставці CES 2023, містять до 97% вживаного пластику (PCC) в корпусі акумулятора та до 95% пластику PCC в корпусах динаміків та адаптера змінного струму.