6-7 липня кіберфахівці СБУ та представники інших українських установ, які працюють над кібербезпекою нашої держави, взяли участь у робочій зустрічі у штаб-квартирі НАТО. Заходи проводили у межах проєкту з обміну знаннями Трастового фонду Комплексного пакету допомоги НАТО-Україна.

У ході поїздки українська сторона також відвідала Командування НАТО з операцій та Агенцію НАТО зі зв’язку та інформації. Під час заходів українські фахівці виступили з презентацією про систему кібербезпеки України в умовах російської збройної агресії. Крім того, делегація нашої держави представила нові пропозиції щодо посилення співпраці з НАТО у сфері кібербезпеки.

Під час візиту українська сторона відвідала брифінги у таких структурах:

  • Центр кібероперацій та Управління J6 Штабу Верховного головнокомандувача Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі;
  • Центр кібербезпеки НАТО;
  • Центр управління корпоративними сервісами та Офіс головного інформаційного директора НАТО;
  • Управління нових викликів безпеці, Секретаріат С3, Управління об’єднаної розвідки та безпеки, зокрема Офіс безпеки НАТО, а також Управління операцій альянсу.

Українську делегацію на заходах очолювала секретар Національного координаційного центру кібербезпеки Наталія Ткачук, а крім співробітників СБУ участь у заходах брали також представники Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Міністерства оборони, ЗСУ, Департаменту кіберполіції та Офісу Генерального прокурора.