Нещодавно Huawei провела свій Міжнародний саміт у сфері інтернет-послуг і оптичних мереж, на якій представила F5G, повністю оптичне мережеве рішення преміуміального класу. Воно включає сім підрішень B2H і три підрішення B2B і має на меті допомогти інтернет-провайдерам створювати стабільно дружні до користувача мережі. Нова технологія має такі переваги:

  • FTTR. Засноване на Huawei OptiXstar F30, FTTR-рішення підтримує максимальну швидкість Wi-Fi у 2 Гбіт/с та 17 точок доступу Wi-Fi. Воно також забезпечує 100% якісне покриття, безшовний роумінг і 128 одночасних підключень. На противагу FTTH, FTTR може стимулювати продажі гігабітних послуг і приносити дохід від розгортання мереж FTTR, професійних послуг та послуг «розумного дому».

  • Зрозумілі оптоволоконні DIY-інструменти. Huawei розробила перший у галузі легкий у використанні набір інструментів, який спрощує прокладання кабелів для домашнього підключення та є простішим у розгортанні, ніж мережеві кабелі. За допомогою цього набору користувачі можуть за 20 хвилин прокласти кабель в одній кімнаті, а на оснащення усієї квартири вони витратять не більше одного дня.

  • DQ ODN. Рішення Digital QuickODN забезпечує попереднє підключення та цифрові можливості. Кабелі та муфти QuickConnect можна підключати, не маючи жодних професійних навичок, а ODN можна встановлювати паралельно, сегмент за сегментом.

  • Загальнодоступний 10G PON. Універсальне рішення 10G PON від Huawei включає три підрішення: Flex-PON+, Wi-Fi 6+ та XGS-PON Bridge GW, допомагаючи клієнтам плавно переходити на 10G PON без зміни ODN або додавання нових сайтів. Рішення також готове до застосування у 50G PON у майбутньому.

  • FAN Sharing. Рішення FAN Sharing від Huawei дозволяє змінити оптовий режим з використання лише ODN-волокна до застосування всієї мережі доступу. Усі порти NMS, PON та ONT можна застосовувати для поширення. Технологія жорсткої ізоляції каналів гарантує, що сервіси від різних інтернет-провайдерів не впливають один на одного.

  • Huawei OptiX Alps-WDM. Huawei розробила рішення OptiX Alps-WDM, аби допомогти інтернет-провайдерам побудувати доступну та масштабовану мережу Metro WDM. Вона має такі переваги, як спрощена архітектура, надзвичайний користувацький досвід та оптимальна загальна вартість володіння. Alps стосується чотирьох концепцій: гнучкість (Agile), довготривала еволюція (Long-term evolution), об'єднання (Pooling) та спрощення (Simplified). Рішення може задовольнити вимоги інтернет-провайдерів щодо розвитку B2C, B2H та B2B-послуг.

  • Super 400G. Рішення Huawei 400G OTN підтримує різні сценарії використання, що вимагають, зокрема, надвия

Також Huawei створила серію рішень F5G для бізнесу, щоб надати інтернет-провайдерам диференційовану конкурентоспроможність.

  • DC OptiX. У сценаріях інтернет-підключення центрів обробки даних рішення Huawei DC OptiX і флагманський продукт OptiXtrans DC908 забезпечують надширокосмугові, спрощені й інтелектуальні повністю оптичні з'єднання між дата-центрами.

  • FTTO. У кампусних мережах великих і середніх підприємств рішення Huawei FTTO замінює мідні кабелі оптоволокном, а також Ethernet на пасивний оптичний LAN (POL). Це забезпечує великі переваги в передачі даних, мережевій архітектурі, експлуатації та техобслуговуванні.

  • FTTR-B. У невеликих кампусних мережах рішення Huawei FTTR-B повторно використовує оптичну розподільну мережу (ODN) інтернет-провайдера для розширення оптоволокна до кожного офісного приміщення, щоб досягти всеосяжного покриття у 2 Гбіт/с. Рішення підтримує 32 точки доступу Wi-Fi, 300 одночасних підключень і плавний роумінг протягом 50 мс.

Літера «F» у F5G означає «фіксований» (Fixed), «оптоволокно» (Fiber) і «майбутнє» (Future).