Оператор Vodafone запропонував новий спосіб захисту від телефонних шахраїв: послугу «Підозрілий номер». Вона має захисти абонента від дзвінків та смс шахраїв та зловмисників, а також заблокує дзвінки та SMS від користувачів послуги на такі номери.

Як відомо, шаїраї використовують безліч шахрайських схем, що спрямовані на отримання доступу до коштів на банківському рахунку. Найпопулярніші – фішинг, спроба викрадення фінансового номеру телефону, фейкові розіграші. Найчастіше шахраї імітують дзвінок або SMS від «банку» і намагаються вивідати персональні дані власників банківських карток.

Vodafone в режимі онлайн аналізує номери, з якими зв’язується користувач послуги, на предмет використання їх в шахрайських схемах. Оператор, використовуючи інструменти big data аналізу та власні алгоритми, визначає номери та альфа-імена, які несуть потенційну загрозу всім абонентам, можуть здійснювати зловмисні виклики та бути ймовірними розповсюджувачами спаму.

Про всі спроби дзвінків та SMS з підозрілих номерів або на підозрілі номери Vodafone повідомлятиме користувачу послуги за допомогою SMS. Натомість потенційно небезпечні дзвінки та смс користувачам послуги більше не надокучатимуть. 

Вартість послугу «Підозрілий номер» – 50 копійок на день для абонентів передплати або 15 грн на місяць для контрактних абонентів. Разом з активацією послуги «Підозрілий номер» без додаткової плати підключається послуга «Збереження номеру», яка захищає номер від несанкціонованого перенесення в іншу мобільну мережу.  

Активувати послугу можна у для себе та своїх близьких за допомогою застосунку My Vodafone. Також послугу можна підключити через USSD-комбінацію *207*1#.