Згідно зі звітом компанії Dell'Oro Group, в 4-му кварталі минулого року суттєво збільшився збут в сегменті обладнання інженерної інфраструктури датацентрів Data Center Physical Infrastructure (DCPI). Всього за підсумками 2022 року дохід виробників DCPI зріс приблизно на 10%.

Основним драйвером зростання стало підвищення середньої продажної ціни виробів у зв'язку з подорожчанням сировини, компонентів та логістики. За прогнозом Dell'Oro, середня ціна буде зростати і в нинішньому році, але також збільшиться і обсяг проданих одиниць обладнання DCPI. Загалом в поточному році ринок зросте приблизно на 10%.

Звіт Dell'Oro свідчить, що зараз на ринку DCPI найбільшим виробником є Schneider Electric, друге та третє місце посідають відповідно Vertiv та Eaton. Аналітики прогнозують, що у 2023 році зростання продажів у Schneider Electric сповільниться, а Vertiv прискориться, і в результаті Vertiv зможе зменшити відрив від лідера.

Оскільки щільність розміщення ІТ-обладнання у стійках ЦОД швидко зростає, то буде стрімко збільшуватися попит на системи розподілу живлення у стійках та системи охолодження та вентиляції.