Huawei анонсувала кілька інноваційрних рішень для роботи митниць і портів на конференції Huawei Connect 2022. Це стало важливим кроком розвитку компанії після створення у жовтні минулого року спеціального підрозділу портів та митниці. Нові рішення спрямовані на прискорення цифрової трансформації портів і митниць.

«Дебют команди Customs and Port Team в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні є важливою віхою для розвитку Huawei. Компанія вже може похвалитися багатьма успішними кейсами цифрової трансформації глобальної торгової інфраструктури, у тому числі митниць і портів. Цього року на Huawei Connect ми показуємо провідні ІКТ-продукти й успішні галузеві рішення. Цим ми хочемо допомогти митній і портовій інфраструктурі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні досягти модернізації та інтелектуального розвитку, а також підвищити ефективність роботи портів і полегшити транскордонну торгівлю», — сказав Робін Лу (Robin Lu), старший віцепрезидент і головний операційний директор Customs and Port Team Huawei.

Порт майбутнього: безпечний, ефективний та інтелектуальний

За словами Робіна Лу, порти є ключовою інфраструктурою для міжнародної торгівлі та економічного зростання. У міру того як світ стає цифровим, порти змушені додавати інтелектуальний аспект у своє обладнання, покращувати технологічну інфраструктуру та підвищувати цінність даних. Цифровізація — це одночасно виклик і можливість.

Щоб допомогти портам стати цифровими, Huawei пропонує низку рішень на основі Port Intelligent Twins. Різні рішення працюють як мозок, руки, ноги та очі порту.

Мозок: планування смарт-контейнерів. Планування — це головне для будь-якого порту, тому що воно впливає на ефективність роботи. Huawei використовує рішення Huawei Cloud OptVerse AI Solver для інтелектуального планування, допомагаючи портам оптимізувати кожен етап виробничої ефективності.

Руки: дистанційне керування за допомогою оптичної мережі. Звичайні операції у терміналі вимагають багато часу та праці. Операторам доводиться працювати у суворих умовах без їжі та пиття протягом кількох годин. Машиністи причальних кранів зазвичай працюють на висоті 40 м над землею, що пов'язано з ризиком професійних захворювань.

Рішення Huawei для віддаленого керування причальними та контейнерними кранами ґрунтується на оптичній мережі. Оператори можуть працювати віддалено з кондиціонованих приміщень у місті, насолоджуючись безпекою і комфортом. Крім того, рішення вирізняється високою пропускною здатністю, малою затримкою, підвищеною безпекою та надійністю, простотою експлуатації та обслуговування.

Ноги — інтелектуальний горизонтальний транспорт. Порти зазвичай функціонують цілодобово та без вихідних. Таким чином, водії контейнеровозів працюють у три зміни, стикаючись із високим робочим навантаженням і ризиками для безпеки. Ручна диспетчеризація не дозволяє адаптувати плани під складні ситуації, що призводить до низького використання ресурсів.

Розумне горизонтальне транспортне рішення Huawei включає глобальне планування шляху, високоточне позиціонування, платформу MDC, яка об'єднує лідари, радари міліметрового діапазону і камери, інтеграцію базової системи та розв'язування «хмара-транспортний засіб». Ці функції забезпечують автономне водіння, інтелектуальне уникнення перешкод та адаптивний круїз-контроль, знижуючи ризики безпеки і підвищуючи ефективність роботи на 20%.

Очі — інтелектуальна безпека виробництва. Безпека має вирішальне значення у портах. Нові автоматизовані термінали потребують системи забезпечення безпеки, яка справно працювала б за будь-яких погодних умов. Ось чому Huawei пропонує інтелектуальне рішення, що допомагає терміналам уникнути загрози виробничій безпеці.

Інтелектуальна митниця: відкрита, контрольована та швидка

Ручна інспекція зазвичай забирає багато часу, уповільнюючи митне оформлення. Іншою важливою проблемою є неефективний огляд, який негативно впливає на процеси торгівлі. Щоб допомогти впоратися з цими проблемами, компанія Huawei розробила рішення, які забезпечують відкритість, простоту управління, швидкий доступ та якісні сервіси.

Віддалена інспекція. Універсальне рішення для відеоінспекції від Huawei спрощує онлайн-, мобільну і відеоінспекцію. Митні органи та підприємства тепер можуть взаємодіяти онлайн, а не проводити перевірки на місці. Це призводить до прискорення інспекційних процесів і скорочення трудових та часових витрат як для митних органів, так і для підприємств.

Інтелектуальні ворота. Компанія Huawei розробила рішення інтелектуальних «воріт», яке підвищує ефективність при в'їзді на інспекцію та виїзді. На вході/виході часто можна спостерігати затори. Крім того, проходження воріт вимагало виконання багатьох завдань вручну. Безконтактний огляд дозволяє проводити перевірки швидше, більшою мірою співпрацюючи один з одним; Крім того, водіям не потрібно залишати свої вантажівки для митного оформлення.

У жовтні минулого року Huawei створила Customs and Port Team для виходу на цей сегмент ринку. Huawei прагне інтегрувати свої провідні ІКТ-технології, такі як 5G, штучний інтелект, великі дані та хмарні сервіси, щоб краще розуміти потреби клієнтів і швидше відповідати на них.