Компанія Zyxel Communications почала постачання шлюзу EX2210 з бездротовим дводіапазонним інтерфейсом WiFi 6. Пристрій призначений для сервіс-провайдерів.

Для підключення до каналу провайдера шлюз обладнаний гігабітним Ethernet-портом WAN, також тут є п'ять гігабітних портів LAN, що забезпечують доступ через шлюз до Інтернету для периферійних пристроїв з інтерфейсом Ethernet.

Шлюз EX2210 здатний бездротовим каналом передавати дані зі швидкістю до 1200 Мбіт/сек в діапазоні 5 ГГц і 574 Мбіт/сек в діапазоні 2.4 ГГц. Для покращення продуктивності та дальності бездротового з'єднання використовує технології MU-MIMO, Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA) та формування діаграми спрямованості сигналу (beamforming). Також підтримується протокол дистанційного тестування швидкості з'єднання та затримок передачі даних TR-143.

Місяцем раніше Zyxel представила інший пристрій у стандарті Wi-Fi 6 для сервіс-провайдерів - модем-маршрутизатор DX3301-T0, призначений для провайдерів, які впроваджують сервіси triple-play.

Цей пристрій також обладнаний одним гігабітним портом WAN та п'ятьма гігабітними портами LAN. DX3301-T0 підтримує функцію Zyxel MPro Mesh для побудови бездротової mesh-мережі зі збільшеним покриттям і, як опція, може працювати як «мост» між каналом VDSL провайдера та локальною мережею Ethernet абонента.