Згідно зі щорічними даними компанії, протягом 2023 року за кордоном реєструвались в роумінгу 8,1 млн абонентів Київстар, з них майже 3 млн користувались послугою «Роумінг як вдома» за такими самими тарифами, як і в Україні.

Наведені дані демонструють кількість абонентів, які протягом року хоча б раз зареєструвались в роумінгу за кордоном. П’ятірка країн за кількістю абонентів Київстар, які перебували у роумінгу впродовж 2023 року:

  • Польща – 3,7 млн;

  • Німеччина – 1,5 млн;

  • Румунія – 1,1 млн;

  • Чехія – 1 млн;

  • Угорщина – 0,8 млн.

Послуга «Роумінг як вдома» була запроваджена на початку повномасштабної війни, щоб підтримати українців, які вимушено перебувають за кордоном. Достатньо сплачувати за тариф як в Україні – і абонент отримає можливість користуватись пакетним обсягом хвилин і SMS, а для інтернету йому нарахують окремий пакет мегабайтів у роумінгу. У 2023 році цією послугою скористалось понад 2,9 мільйона абонентів. Ці абоненти в середньому використали 5,4 ГБ мобільного інтернету на місяць, що на 40% більше ніж на початку року, коли середнє споживання становило 3,4 ГБ на одного абонента.

«Ми продовжуємо надавати послугу « Роумінг як вдома», адже це дуже важливо для наших абонентів. Завдяки цій послузі отримувати мобільний зв’язок можна за такими самими тарифами, як і в Україні, в 27 країнах світу. Послуга «Роумінг як вдома» дуже популярна серед наших абонентів, і ми плануємо її подальший розвиток протягом 2024 року», – прокоментував Олександр Галушко, керівник департаменту додаткових послуг та операторських відносин у Київстар.

Окрім цього, 249 тисяч абонентів Київстар користуються послугою «Ідеальний роумінг», яка діє майже по всьому світу.