Електрифікація вже досить добре розвинена, особливо у секторі мобільності. Bosch є провідним постачальником елементів електромобільності — від чіпів, осьового електричного привода та електродвигунів і до акумуляторних технологій, зарядних станцій та численних супровідних послуг.

З цієї причини компанія Bosch приділяє особливу увагу інноваційному напівпровідниковому матеріалу — карбіду кремнію (SiC). Зростання електромобільності у всьому світі приводить до величезного попиту на цей напівпровідник. Карбідокремнієві чіпи роблять зарядку ефективнішою, оскільки за їхнього використання втрати енергії до 50% нижчі. Вони також збільшують запас ходу електромобіля в середньому на 6% порівняно з кремнієвими чіпами.

Використовуючи найскладніші процеси, які вона розробила сама, компанія Bosch з 2021 року виробляє карбідокремнієві чіпи на заводі в Німеччині. До того ж вона наразі інвестує понад 1,5 млрд дол у завод у Каліфорнії. Цей крок зміцнить міжнародну мережу виробництва напівпровідників Bosch. Компанія прагне розпочати виготовлення перших SiC-чіпів у США до 2026 року і збільшити обсяги свого виробництва у десять разів у наступні роки.