Видання Business Insider, посилаючись на свої джерела, повідомило, що Google звільнив команду співробітників, які працювали над її голосовим помічником Voice Assistant.

На початку цього тижня їм повідомили, що їхні посади скорочують. У внутрішньому документі корпорації, який відстежує звільнення співробітників по всій компанії, зазначається, що до 20 розробників буде звільнено. Ці працівники були фахівцями з обробки даних. Примітно, що деяких з постраждалих працівників за день до звільнення переведели з команди Bard до команди Assistant, але через кілька годин вони отримали запрошення на зустріч з приводу подальшої діяльності та ролі в компанії. Постраждалі співробітники мають 60 днів, щоб знайти нову посаду в компанії, інакше їм доведеться піти.

У Google заявили про оптимізацію структури команди відповідно до наших найвищих пріоритетів та найбільш ефективного досягнення стратегічних бізнес-цілей».

Це далеко не перше скорочення персоналу, відомо, що Google проводив стратегічні звільнення в компанії протягом усього року.