Електронні комунікації — надважлива сфера для комфортного життя людей, функціонування цифрової держави та ведення війни. Тому Мінцифра разом з партнерами сформували стратегію для ефективного розвитку сфери за різними напрямами — чіткий план дій. Про це повідомляє Михайло Федоров, Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації.

Стратегія має два основні напрями: доступність інтернету та електронні комунікації як фундамент економіки. З кожному напряму сформувано стратегічні цілі та очікувані результати. Ось ключові:

  • Відновлення. 100% відновлення мобільних та фіксованих мереж у регіонах, які постраждали під час війни.

  • Фіксований гігабітний інтернет. 75% населення і 99% об’єктів соціальної інфраструктури використовують фіксований інтернет.

  • Мобільний інтернет. 98% населення України має мобільний доступ до інтернету. Середня швидкість передавання даних становить не менше 90 Мбіт/с.

  • Сфера електронних комунікацій сама є частиною ВВП України. Для цього нам необхідно імплементувати законодавство на 100%, отримати членство України в єдиний роумінговій зоні з ЄС.

Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум про відновлення та розвиток електронних комунікацій з регулятором сфери НКЕК та бізнесом — мобільними операторами Київстар, Vodafone та інтернет-провайдером Датагруп. Це важливий крок, який дозволить тісніше співпрацювати для відновлення та розвитку електронних комунікацій.

 

Збираємо фідбек по стратегії протягом двох тижнів. Вона доступна на сайті Мінцифри — долучайтеся до громадських обговорень. Після завершення обговорень стратегію передамо на затвердження Кабінету Міністрів України.

 

Працюємо, щоб відновити інфраструктуру електронних комунікацій та забезпечити зв’язком кожного українця.