Губернатор Флориди Рон ДеСантіс підписав законопроект, який забороняє дітям віком до 14 років користуватися соціальними мережами, а від 14- і 15-річних і вимагає отримувати згоду батьків. На думку прихильників цього заходу, це захистить їх від ризиків для психічного здоров'я в Інтернеті.

Ці нові регуляторні норми вимагають, щоб соціальні медіа-платформи закривали акаунти осіб віком до 14 років та осіб віком до 16 років, якщо ті не мають батьківської згоди. Вони зобов'язані використовувати сторонні системи верифікації для відсіювання неповнолітніх. Про це пише агенція Reuters.

Нагадаємо, що раніше, у лютому, законодавчі збори штату ухвалили законопроект, який би повністю заборонив дітям до 16 років користуватися соціальними мережами. Однак ДеСантіс наклав вето на цей законопроект на початку цього місяця, заявивши, що він обмежує права батьків.

Виправлена версія дозволяє батькам надавати згоду на участь старших дітей у соціальних мережах. Вона набуде чинності 1 січня 2025 року.

Прихильники закону кажуть, що він зупинить шкідливий вплив соціальних мереж на благополуччя дітей, які надмірно користуються такими платформами і в результаті можуть відчувати тривогу, депресію та інші психічні захворювання.

Критики стверджують, що законопроект порушує Першу поправку до Конституції США, яка захищає свободу слова, і що батьки, а не уряд, повинні приймати рішення про присутність своїх дітей різного віку в Інтернеті.