Компанія ASUS продовжує розвивати лінійку пристроїв NUC, пропонуючи нову серію портативних комп’ютерів NUC 14 Pro. Моделі NUC 14 Pro та NUC 14 Pro+ поєднують у собі якість Intel NUC з новими можливостями. NUC 14 Pro виконаний у корпусі 4x4 з матовим текстурованим покриттям і знімною верхньою панеллю, а NUC 14 Pro+ – у новому корпусі 5x4, виготовленому з високоякісного анодованого алюмінію. Моделі NUC 14 Pro сумісні з Windows 11, Windows 11 IoT Enterprise і різними дистрибутивами Linux, що робить їх універсальними пристроями для забезпечення динамічних обчислювальних ресурсів, адаптованих до потреб користувача. Оснащені процесорами Intel до моделі Core Ultra 9 з тактовою частотою до 5,1 ГГц, інтегрованою графікою Intel Arc і технологією Intel vPro, ці потужні настільні системи змінюють уявлення про обчислювальні можливості компактних комп’ютерів.

Моделі NUC Pro є першими в лінійці пристроями, які можуть оснащуватися до 96 ГБ пам’яті DDR5-5600, двома SSD NVMe x4 і BIOS з підтримкою адаптерів. Завдяки широкому набору інтерфейсів серія NUC 14 Pro гарантує неперевершені можливості підключення різноманітних пристроїв. Вони підтримують одночасне підключення до чотирьох моніторів завдяки двом портам HDMI 2.1 (TMDS) і двом портам Thunderbolt 4 (в залежності від моделі). Завдяки двом слотам для встановлення швидкісних твердотільних накопичувачів і можливості розширення дискової підсистеми ці рішення задовольняють різноманітні потреби користувачів у зберіганні даних.

Відсутність гвинтів для кріплення накопичувачів спрощує встановлення, роблячи його швидшим, простішим і безпечнішим. Завдяки тонкому й водночас міцному корпусу з матовим текстурованим (Pro) або анодованим алюмінієвим (Pro+) покриттям панелей, знімній верхній панелі й монтажній пластині стандарту VESA, ці настільні комп’ютери малого формфактору впишуться в будь-який робочий простір. Пристрої супроводжуються трирічною обмеженою гарантією ASUS. Окрім готових до роботи міні-ПК з операційною системою, лінійка NUC пропонує користувачам також плати для модернізації наявних комп’ютерів і комплекти для складання міні-ПК без операційної системи.