За 4 роки 80% абонентів проводового радіо в Одесі відмовились від цієї послуги.  Враховуючи цю тенденцію, Укртелеком прийняв рішення про припинення надання послуги проводового мовлення в місті з 1 січня 2019 року.

Протягом останніх років кількість користувачів проводового мовлення в Одесі стрімко зменшується. Якщо у 2014 році їх було 15 тисяч, то зараз у мільйонному місті – трохи більше 2 тисяч, або 0,2% містян. Переважна більшість одеситів обирають сучасні засоби комунікацій, зокрема, інтернет-ресурси, телебачення, ефірне радіо та інші, в тому числі безкоштовні, канали отримання інформації. 

Водночас в Укртелекому, що забезпечує громадян сигналом проводового радіо, затрати на підтримання мережі суттєво збільшуються. Через незначну кількість абонентів проводового радіо та подорожання матеріальних ресурсів, що використовуються для підтримки мережі в працездатному стані, надання послуги є збитковим для компанії. 

Погіршує ситуацію фізично і морально застаріле обладнання, що потребує постійного ремонту, та небажання власників приміщень, де розміщено обладнання Укртелекому з радіофікації, подовжувати термін оренди. Примусове виселення з цих приміщень та пошук нового приміщення призводять до припинення роботи фрагментів мережі. Зважаючи на таку ситуацію в Одесі, Укртелеком прийняв рішення припинити надання цієї застарілої непопулярної сьогодні послуги з 1 січня 2019 року. 

Відключення мережі проводового мовлення в місті Одеса не вплине на роботу послуги проводового мовлення та не порушить технологічний процес подання сигналу до короткохвильових передавачів у Одеській області. Канал УР-1, що транслюється через проводове мовлення в Одесі, також доступний в ефірному мовленні по всій території міста. 

Як свідчить статистика, кількість абонентів проводового радіо в Україні швидко скорочується. За наявності безплатної альтернативи у вигляді ефірного мовлення та інших сучасних джерел доступу до інформації кількість користувачів проводового мовлення за останні 5 років скоротилась більш ніж втричі – з 1,7 млн до 600 тис. Останнім часом від послуги проводового мовлення в цілому по країні відмовляється понад 100 тисяч користувачів щорічно.