В Києві відбулася презентація нової моделі джерела безперебійного живлення (ДБЖ) Eaton 9SX. Пристрій призначений для захисту живлення серверних кімнат, технічного обладнання та інших завдань, відрізняється високою надійністю та оптимальним співвідношенням ціна-якість.

За своїми характеристиками 9SX є наступником легендарної моделі 9130. В той же час апарат має декілька суттєвих покращень.

По-перше, це розширені можливості віртуалізації на платформах від VMware, HyperV, RedHat та Citrix. При додатковій установці програмного забезпечення Intelligent Power Manager, розробленого з розрахунком на роботу з виртуализацией, управляти і контролювати 9SX можна через платформи віртуалізації, такі як VMware, vCenter і Microsoft HyperV. Це дозволяє ІТ-спеціалістам легко налаштовувати стратегії автоматизації, такі як післяаварійне відновлення, кероване завершення роботи, скидання навантаження і інтеграція з хмарної архітектурою.

По-друге, пристрій оснащений покращеним LCD-дисплеєм для відображення повної інформації.

Також серед нових функцій — інноваційний зарядний пристрій Eaton ABM, який працює по технології, що збільшує термін експлуатації АКБ на 50%. Окрім того, він надає рекомендації щодо дати заміни АКБ.


ДБЖ 9SX відноситься до категорії онлайн, тобто виконаний по схемі подвійного перетворення електроенергії. Це забезпечує стабільну вихідну напругу та частоту, а також автоматичний перехід на бай-пас в разі перевантаження інвертора (>102%).

Модель 9SX має вихідний коефіцієнт потужності 0,9. Це означає, що ДБЖ здатний забезпечити більше активної потужності (Вт) і поліпшений захист обладнання. Крім того, модель відрізняється дуже високим коефіцієнтом корисної дії в своєму класі, що досягає 95%. Це дозволяє значно економити на енергоспоживанні і зменшити витрати на охолодження.


Менеджер по продуктам EATON Павел Дуля: «Модель 9SX оптимально підходить для замовників, яким важлива низька ціна і потрібна модель формату Tower». 

Новинка надає можливість підключати до 4-х зовнішніх АКБ для збільшення часу автономної роботи системи, що означає збільшення час роботи в автономному режимі до декількох годин. Додаткові АКБ пристрій 9SX розпізнає автоматично.

Покращений дисплей забезпечує статус, аналітику та розширені можливості конфігурації на 8 мовах. Новий вбудований лічильник електроенергії показує аналітичну інформації щодо інтенсивності споживання електроенергії (в кВт-г).


Джерело безперебійного живлення 9SX забезпечує широкий набір портів для керування

Модельний ряд 9SX пропонує широкий діапазон потужностей:

  • від 700 ВА до 6 кВА в форматі TOWER

  • від 1 до 11 кВА в форматі RACK, що монтується в серверну шафу. Rackmount kit включений в комплект поставки. До речі, новий комплект сумісний з шафою 1200 мм.

Порівняльна таблиця характеристик Eaton 9SX та інших продуктів на ринку