На 4% збільшилися загальні доходи компанії від інтернет-послуг, а в бізнес- сегменті таке зростання сягнуло 14%. Загальні доходи компанії залишись стабільними при високому показнику EBITDA та зростанні чистого прибутку.

Дохід Укртелекому залишається стабільним і в 1-му кварталі 2018 року склав понад 1,615 млрд грн, це на 2,9% менше ніж рік тому. Дохід від телекомунікаційних послуг становить 1,435 млрд грн, він скоротився на 5%.

За  результатами  першого кварталу 2018 року EBITDA  склала 383,4 млн грн. Маржа EBITDA залишилась на досить високому рівні: 23,7%. Чистий прибуток становить 153 млн грн, що на понад 23% більше ніж за аналогічний період попереднього року.

Приватним абонентам надано послуг майже на 913 млн грн, бізнес-споживачам – на  341 млн грн.

Доходи від фіксованої телефонії зменшилися, що пов’язано зі скороченням абонбази та негативним впливом крадіжок і пошкоджень телеком-інфраструктури, і складають 747,3 млн грн.  На кінець першого кварталу 2018 року оператор обслуговує майже 4,5 млн активних телефонних ліній.

Продовжують зростати надходження від надання послуг інтернету та передачі даних. За рік у цілому вони збільшилися на 4,1 % до майже 455 млн грн. У бізнес-сегменті  вони склали 128 млн грн, що на понад 14% більше ніж рік тому. У масовому сегменті доходи від цього напрямку діяльності зросли і склали  322 млн грн. Укртелеком обслуговує всього 1,445 млн абонентів у понад 2200 населених пунктах.

Для бізнес-користувачів Укртелеком пропонує низку телекомунікаційних рішень, що здатні задовольнити їх потреби, відповідно збільшується кількість підключень до сучасних телекомсервісів. Так, за рік вдвічі зросла кількість підключень до послуги «Хмарна АТС» до майже 14 тисяч ліній. У корпоративному сегменті Укртелеком й надалі реалізовує проекти щодо забезпечення фінансових  установ, бізнес-об’єктів, медичних закладів з підключення до ІР-послуг. В два рази – до 10 тисяч ліній – збільшилося число підключень до швидкісного оптичного інтернету. А кількість екранів у закладах HoReCa, підключених до «TV Бізнес», за рік зросла вп’ятеро – до 1150.

Для забезпечення клієнтів швидкісним інтернетом, цифровою телефонією та низкою сучасних сервісів в Укртелекомі триває проект з технічної модернізації мережі, впроваджуються ініціативи щодо покращення якості послуг та виведення на ринок нових сервісів. На модернізовану мережу вже переведено майже 400 тисяч клієнтів.

У 1 кварталі  2018 року Укртелеком перерахував майже 523 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів.