У першу двадцятку рейтингу «ТОП-100 кращих компаній України за фінансовими показниками», укладеного виданням «Вісник. Право знати все про податки та збори», вперше увійшли компанії-постачальники послуг у сфері інформаційних технологій: EPAM Systems, Infopulse Україна, GlobalLogic Україна.

В останньому номері «Вісник. Рейтинг», №3-4 (6) від 28 вересня 2017 року, спеціальному випуску інформаційно-аналітичного видання Державної фіскальної служби України «Вісник. Право знати все про податки та збори», оприлюднено рейтинг ТОП-100 кращих компаній України за фінансовими показниками. 

У першу двадцятку рейтингу вперше увійшли компанії-постачальники ІТ-послуг,  які ведуть свою діяльність на території України: EPAM Systems – друге місцеInfopulseУкраїна – одинадцяте місце; GlobalLogic Україна – вісімнадцяте місце в рейтингу.

Укладачі рейтингу проаналізували саме показник фінансового стану компаній, оскільки він є одним із головних індикаторів ефективності управління та охоплює такі життєво необхідні для бізнесу показники, як забезпеченість компанії фінансовими ресурсами для ведення бізнесу, доцільність розміщення цих ресурсів та ефективність їх використання у фінансових взаємовідносинах з іншими учасниками ринку. 

«Сьогодні ІТ-індустрія набуває все більшого значення для України. Посівши третю сходинку серед вітчизняного експорту, галузь залишається одним із головних джерел отримання валютної виручки. Зростання фінансових показників учасників ринку ІТ-послуг однозначно позитивно впливає і на інші сфери економіки країни – разом з добробутом компаній зв’яляються нові робочі місця та збільшується сума сплачуваних податків», — зазначає Юрій Антонюк, Керуючий директор українського офісу EPAMSystems, Президент Асоціації «ІТ України».

«Входження трьох IT-компаній у рейтинг «ТОП-100 кращих компаній України за фінансовими показниками» свідчить про те, що лідери нашого IT-ринку стрімко розвиваються і стають драйверами креативної економіки України. Ключовим активом у цьому процесі є IT-спеціалісти, здатні реалізувати складні та наукоємні проекти. Тож компанія GlobalLogic і надалі інвестуватиме в розвиток інженерних талантів, привносячи експертизу на український ринок. Ми віримо, що чим більше високотехнологічних розробок буде створюватися в Україні, тим динамічніше буде розвиватися українська економіка в цілому», – коментує Ігор Бєда, Керуючий директор GlobalLogic в Україні.

«IT-індустрія – це важлива складова економічного успіху і передумова прогресу нашої країни. Співпрацюючи як із вітчизняними, так і іноземними замовниками, українські ІТ-компанії сприяють покращенню іміджу країни на світовому ринку. Це також позитивно впливає на ріст економіки, інвестицій та ініціює взаємовигідну співпрацю з нашими партнерами й іншими країнами. Важливо усвідомити, що на світовому ринку Україна – дійсно технологічно конкурентоспроможна, та відома своїми професійними інженерами. Ми маємо багато талантів, власних ідей та продуктів. Вже сьогодні спільними зусиллями ми змінюємо нашу країну на краще»,  –  говорить Олексій Сігов, Президент Infopulse.

 

У рейтингу представлені і компанії з інших галузей української економіки, серед яких: ПрАТ «НАФТОГАЗВИДОБУВАННЯ», ПАТ «УКРГАЗВИДОБУВАННЯ», ТОВ «БАЄР», ПрАТ «ФАРМАЦЕВТИЧНА ФІРМА «ДАРНИЦЯ» та інші великі гравці ринку.