У другому кварталі 2017 року Укртелеком продовжив збільшувати доходи від надання послуг широкосмугового доступу в масовому сегменті майже на 3%, у бізнес-сегменті – на 20%.

Загальний дохід Укртелекому залишається стабільним, і в 2-му кварталі 2017 року він склав понад 1,63 млрд грн. Дохід від телекомунікаційних послуг –1,43 млрд грн, що на 4% менше, ніж у минулому році. Основний негативний вплив на рівень телекомунікаційних доходів від послуг фіксованого зв’язку спричинило зменшення доходів міжоператорського напрямку на 17% через зменшення обсягів трафіку, в тому числі міжнародного, на 15%.

За  результатами  другого кварталу 2017 року EBITDA  склала  503 млн грн. Маржа EBITDA залишилась на досить високому рівні та становить 30,7%. Другий квартал компанія завершила з прибутком у розмірі  майже 232 млн грн.

Продовжують зростати доходи від надання послуг широкосмугового доступу до  інтернету. У порівнянні з минулим роком у бізнес-сегменті  вони збільшилися на  20%  до   майже 74 млн грн. Доходи від надання послуги приватним користувачам  склали 314,5 млн грн, що на 2,7 % більше, ніж у 2 кварталі 2016 року. Компанія продовжує розширювати покриття та покращувати якість послуг. У другом кварталі послуги ШСД з’явилися  ще в 32 нових населених пунктах. У 36 містах і селах абонентам, які користувалися технологією ADSL, запропоновано можливість підключення до оптичного доступу  (технологія FTTB). Загалом інтернетом від Укртелекому користуються мешканці майже 2170  населених пунктів України. 

Водночас у порівнянні з попереднім роком зменшалися доходи від фіксованої телефонії: у масовому сегменті на 7%, у корпоративному –  майже на 3%. В цілому зараз вони складають  близько 756 млн грн. Це зумовлено низкою причин, зокрема і зменшенням абонентської бази за рік майже на 15%. Сьогодні активна база становить  понад 5 млн телефонних ліній. Головні причини скорочення бази  – систематичні крадіжки мідного кабелю (11,2 тисяч випадків за пів року) та відтік, пов'язаний із використанням мобільної телефонії.

У корпоративному сегменті Укртелеком реалізував низку проектів, які забезпечують зростання доходів на ринку датацентрів, завдяки новим сервісам.  Почалася комерційна експлуатація «хмарної» послуги, ресурси якої розміщені у Дата-Центрі «Dattum» в м. Рига (Латвійська республіка, ЄС).

Порівняно з попереднім роком зросли інвестиції у розвиток телекомунікаційної інфраструктури. Їх обсяг сягнув 313 млн грн. Триває модернізація мережі у шести найбільших містах, де послугами оновленої мережі вже користується  близько 200 тисяч абонентів.

У 2-му кварталі  2017 року Укртелеком сплатив близько 460 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів.