З метою привернути особливу увагу до питання розвитку електромобільного транспорту в Україні, готель Radisson Blu Hotel, Kyiv провів 23 лютого захід під символічною назвою E-CAR HUB.

Головне завдання заходу – об’єднати усіх, хто розвиває екологічний транспорт в Україні та світі. Із нагоди запуску в готелі зарядної станції для E-карів на заході зібралися преса, партнери, представники автомобільного бізнесу та лідери думки,

Клод Булте, регіональний директор Radisson Blu Україна та Грузія, Rezidor Hotel Group, відзначив: «27% готелів Rezidor Hotel Group, а це 81 готель, мають зарядні станції для електроавто. Зокрема Radisson Blu Resort, Буковель встановив 4 зарядні точки, а у 2017 році планується купівля електромобіля для потреб готелю і для здачі в оренду гостям. Наш готель Radisson Blu Hotel, Kyiv, де ми сьогодні запускаємо зарядну станцію, запрошує усіх електромобілістів у наш паркінг на безкоштовне паркування і зарядку автомобіля».

Фредрік Артур, радник Посольства Королівства Норвегія у Києві, повідомив: «Норвегія є лише однією з небагатьох країн, мета якої повністю перейти на електромобілі вже у 2025, оскільки скорочення викидів є надзвичайно важливою справою для цієї країни. Станом на вересень 2016 року, 28,8 % продажів нових автомобілів в країні – це електромобілі, а загалом електричні автомобілі займають 19 % ринку. Це набагато більше, ніж в будь-яких інших країнах. З огляду на такі темпи зростання, це видається цілком реальним досягнути 100% на ринку через кілька років. Дуже важливим для досягнення цієї мети є звільнення від податків власників електричних транспортних засобів до 2020 року. Крім того країна зараз реалізує проект із розширення мережі зарядних станцій по всій території, що передбачає встановлення точки зарядки на кожних 50 км шляху».

Олександр Тимофєєв, генеральний директор «АВТ Баварія», анонсував продаж перших двох електрично народжених автомобілів BMW i – BMW i3 і BMW i8, які на всіх етапах розробки були сконструйовані за допомогою поновлюваних ресурсів. Зараз компанія активно працює над системою продажів і маркетинговими комунікаціями перших двох представлених моделей лінійки.


Олена Квачевська – керівник проекту «Оксі таксі», парк яких складаєтсья виключно з лектромобілів, анонсувала плани Оксі таксі на 2017 рік – 200 електрокарів. Зараз активно відбувається розбудова інфраструктури, встановлено зарядку в аеропорту Бориспіль, що гарантує подачу таксі за 60 секунд. Вже на цю весну запланована установка 3-х нових зарядок.

Назар Шимоне-Давида, засновник Tesla Club Ukraine, зазначив, що Україна займає четверте місце у Європі по приросту електромобілів відносно приросту авто на ДВЗ. Інфраструктура зарядних пристроїв для електромобілів відіграє дуже важливу роль в формуванні ринку цієї інновації. Принципово важливою є правильність такої інфраструктури, її відповідність Європейським нормам та стандартам.