Компанія ABBYY презентувала в Києві нову — чотирнадцяту — версію популярної OCR-системи FineReader. Попередня версія продукта була 12-ю, але, як і багато інших розробників програмного забезпечення, компанія пропустила число 13 в нумерації. Втім, стрибок від 12 одразу 14-ї версії говорить ще й про суттєві вдосконалення нового продукту, і ці вдосконалення справді є.

Не дивлячись на широке впровадження систем електронного документообігу, паперові документи все ще актуальні. За даними IDC, 80% процесів, що базуються на роботі з документами, залежать від паперу – повністю або частково. 25% часу висококваліфікованих робітників, що працюють з інформацією, витрачається на роботу з документами чи обробку паперів. 


Від 75 до 90% офісних працівників передруковують текст з паперових документів, їхніх зображень та PDF. Крім того, 65% організацій знаходяться на ранніх стадіях цифрової трансформації та все ще значною мірою залежать від паперового документообігу. В результаті, майже 80% організацій та установ заявляють, що потреба в OCR-системах не зменшилася, а іноді — навіть збільшилася.

В чому проблема паперових документів

Робота з паперовими документами та їхніми похідними вимагає витрати великої кількості зайвих ресурсів. Сам процес роботи дуже трудомісткий, тому знижується ефективність бізнес-професіоналів. Крім того, 1/3 всіх PDF файлів в світі створені з паперових документів, ані пошук, ані редагування неможливі. Це заставляє спеціалістів вичитувати рядок за рядком скани, PDF та документи, що містять електронний текст, щоб порівняти їх.

Якісним рішенням проблеми є програмне забезпечення для роботи з паперовими документами, призначене для широкого загалу бізнес-користувачів. Це рішення має швидко конвертувати документи з високою якістю, безпосередньо працювати як зі сканованими, так і з цифровими PDF, надійно виявляти відмінності між сканами чи PDF та цифровими текстовими документами.

На що здатний FineReader 14

Новий FineReader 14 дозволяє редагувати, конвертувати, коментувати та порівнювати документи за допомогою лише однієї універсальної та простої у використанні програми. Продукт має весь необхідний функціонал для роботи зі сканованими паперовими документами та PDF-файлами будь-якого походження – електронного чи паперового.

Серед нових та вдосконалених можливостей програми варто відзначити наступні:

•         Висока точність конвертації PDF-файлів і відсканованих документів (точність OCR — до 99,8%) у текстові формати з можливістю редагування. Компанія ABBYY гарантує високі результати конвертації відсканованих документів та PDF-файлів в електронні формати з можливістю редагування та пошуку (Word, Excel, PowerPoint, PDF). У новій версії збережено та поліпшено всі найкращі функції FineReader, зокрема розширені можливості оптичного розпізнавання та автоматичної конвертації.

•         Редагування PDF-файлів та спільна робота над ними. FineReader 14 має вбудовані функції редагування PDF-файлів та відсканованих документів. Вони дозволяють керувати сторінками, редагувати вміст, переглядати, коментувати, здійснювати пошук, заповнювати форми, підписувати і захищати файли.

•         Порівняння документів різних форматів. Нова функція порівняння документів виявляє та виділяє всі відмінності у тексті двох версій одного документа, незалежно від формату цих версій (PDF, Word, JPG тощо). Наприклад, можна порівняти Word документ та його скановану версію. Підтримуються документи, написані кількома мовами, зокрема: болгарською, хорватською, чеською, угорською, польською, румунською, словацькою, словенською, турецькою та українською.

•         OCR-технології інтегровані у засоби для обробки PDF-файлів. Функція автоматичного оптичного розпізнавання PDF-файлів буде особливо корисна фахівцям, які щоденно працюють з цифровими чи сканованими PDF-документами.

•         Більше 190 мов розпізнавання: Нова версія розпізнає текст на більш ніж 190 мовах, включно з українською та навіть такими складними мовами, як іврит, арабська, корейська, китайська та японська. Важливо відзначити, що відтепер FineReader 14 також розпізнає прості математичні формули та символи фонетичної транскрипції англійської мови.

Доступність та ціни

ABBYY FineReader 14 доступний у трьох версіях (Standard, Corporate та Enterprise), що підтримують українську мову розпізнавання та інтерфейсу. Продукт можна замовити через інтернет-магазини компанії ABBYY та її партнерів.

За інформацією виробника, варто придбати оновлення продукту, оскільки нова версія забезпечує значно більше можливостей: набір інструментів для редагування PDF, висока якість OCR, виявлення змін в документах.

Індивідуальні ліцензії:

FineReader 14 Standard

FineReader 14 Corporate

FineReader 14 Enterprise

локальна

на робоче місце

на робоче місце

4190 грн.

5490 грн.

7190 грн.

Знижки для освітніх закладів (EDU) дорівнюють — 50%. Оновлення з попередніх версій — 40%.