24 вересня відбулася фінальна зустріч учасників волонтерської ініціативи «Мовомарафон-25». «Датагруп», як соціально орієнтована компанія, підтримала цей захід та стала генеральним спонсором проекту, профінансувавши фінальну зустріч «мовомарафонців» та виготовлення футболок із фірмовим логотипом проекту для переможців дистанції. 

Ідею розмовляти українською співробітники «Датагруп» сприйняли із зацікавленням. Окрім Києва, «Мовомарафон» підтримали співробітники компанії із Запоріжжя та Одеси, а в Луцьку, навіть, допомогли з організацією зустрічі.

На фінальному зібранні у Києві координатори проекту та громадські активісти Олександр Іванов та Ярина Чорногуз визначили переможцями мовної акції більше сотні учасників. Вони нагородили найактивніших, які дійшли до кінця та поділилися своїми враженнями про перехід на українську мову, сертифікатами та подарунками. Організатори також подякували всім волонтерам, які допомагали їм протягом всього часу. Особливу вдячність висловили співорганізатору «Мовомарафону» та «Безкоштовних курсів української мови» Анастасії Розлуцькій.

Понад 5 тисяч осіб із різних міст України та світу взяли участь першому всеукраїнському «Мовомарафоні». Зустрічі «мовомарафонців» відбулися, окрім Києва, у Запоріжжі, Полтаві, Херсоні, Кременчуці, Краматорську, Львові та Луцьку.

Підсумкову зустріч у Києві відвідав Геннадій Афанасьєв – колишній політв’язень, кримчанин, який розповів свою зворушливу історію переходу на українську та закликав її популяризувати. Свої твори під музичний акомпанемент продекламував український поет, лауреат літературних премій Мирослав Лаюк. Підтримати та привітати фіналістів «Мовомарафону» прийшов також начальник відділу національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту Микола Ляхович .

«Мовомарафон» підтримали і публічні особи, зокрема лідерка гурту ONUKA Ната Жижченко, відомий публіцист, телеведучий та журналіст Юрій Макаров, телеведуча та журналістка Анастасія Рінгіс, професор мовознавства Віденського університету Міхаель Мозер, американська співачка та композитор українського походження Брія Блессінг та інші.

Організаторами “Мовомарафону-25” є громадська ініціатива “Переходь на українську”, “Безкоштовні курси української мови” та Всеукраїнська молодіжна організація “Фундація регіональних ініціатив”.