Впроваджена система електронного документообігу проходить тестування у Харківській обласній державній адміністрації, зокрема – у відділі по роботі зі зверненням громадян. Нововведення вже показало позитивні результати. Тепер процес, що займав декілька днів відбувається за лічені хвилини. Усі заяви, які подають в обладміністрацію мешканці регіону, надходять напряму виконавцям, які відповідають за вирішення поставлених питань. Система не тільки відповідає європейським стандартам, а й підтримується іноземними компаніями, які зацікавлені у розвитку інновацій державного урядування. Зразки технічного обладнання, необхідного для роботи у системі «Електронного урядування» надаються компанією ДП «Коніка Мінолта Україна».

Електронний документообіг - це перший та базовий елемент електронного уряду, він є необхідний для нормального функціонування владної системи та наближує Україну до реальних умов європейського державного демократичного управління.

«Впровадження електронного уряду - це одна з найважливіших регіональних реформ, яка реалізується в Харківській області, - підкреслила заступник керівника області Юлія Світлична. - Новації дозволяють підвищити ефективність прийняття управлінських рішень, скоротити час на обробку документів, а також здійснювати новий рівень комунікації між бізнесом, владою та мешканцями регіону.

ДП «Коніка Мінолта Україна» надала можливість оцифровувати заяву громадянина і передавати її для обробки тому працівнику ОДА, який безпосередньо вирішує питання. Це в підсумку дозволяє мешканцям Харківської області бути впевненими в тому, що їх документи не губляться. Кожен документ заноситься до бази, йому присвоюється персональний номер для зручності, безпеки та відслідковування його стану. Найближчим часом до електронного документообігу приєднають всі департаменти ХОДА, райдержадміністрації, а також територіальні органи виконавчої влади.

«Що стосується фінансування, то на розробку цієї програми не було витрачено жодної копійки бюджетних коштів. Іноземні компанії розробили програмне забезпечення нового покоління абсолютно безкоштовно. Обладнання також було надано безкоштовно компанією Konica Minolta», - зазначила Юлія Світлична.