18 вересня 2014 року в Hyatt Regency у Сан-Франциско (Каліфорнія, США), відбулася перша міжнародна технологічна конференція Ukraine Tech Gem, присвячена динамічній IT-індустрії України, її талантам та досягненням.

Україна вперше широко представила аудиторії США свої продуктові та технологічні компанії, стартапи, талановитих інженерів, портфоліо успішних кейсів та найбільш перспективні продукти, які вже отримали світове визнання.

СПОНСОРИ, ПАРТНЕРИ, УЧАСНИКИ

Конференція зібрала більш ніж 500 учасників із США та України – IT-розробників, продуктові та сервісні компанії, венчурних інвесторів, бізнес-ангелів, венчурні фонди, студентів та українську діаспору. Спонсорами конференції стали провідні міжнародні та українські технологічні й інноваційні компанії - EPAM, Ciklum, Softserve, Sigma, Bionic Hill, Fison, Eleks, Innovecs,
Cogniance, Intetics, London Stock Exchange. Ukraine Tech Gem підтримало більш ніж 40 партнерів – компаній та ЗМІ України і США.

ПРОГРАМА

Програма Ukraine Tech Gem складалась із виступів IT-легенд та венчурного бізнесу Кремнієвої долини (Asset Management Ventures, Hewlett Packard, Venrock, 500 Startups,) та провідних університетів США (Berkeley University, Stanford University), дискусійних панелей, виставки найкращих українських ІТ-компаній та стартапів.

Кіноут спікерами конференції стали Шрідар Солур, директор департаменту мобільних додатків та сервісів Hewlett Packard (“У хмарі та поза її межами”), CEO та президент EPAM Systems Аркадій Добкін (“Розробка продукту за цифрової ери”), один із найвідоміших венчурних інвесторів світу Пітч Джонсон, засновник Asset Management Co.(“Підприємництво у глобальному світі”).

СТАРТАПИ


В рамках окремої секції “Україна – світу: висхідні стартап-зірки” було представлено топ-5 історій успіху від українських стартап-компаній, які вже вийшли й працюють на глобальному ринку: сервіс он-лайн платежів Paymentwall, сервіс для придбання та продажу високоякісних фотографій, векторних зображень та відеороликів Depositphotos, всесвітній провайдер першокласних рішень CRM та BPM Bpm’online, єдиний сайт для пошуку роботи по інтернету Jooble та провідний провайдер продуктивних інструментів інтеграції корпоративних додатків Invisible CRM.

Крім того, в рамках Ukraine Tech Gem відбулось стартап-змагання, де були представлені молоді українські стартап-компанії. Журі конкурсу складалось із представників американських та європейських венчурних фондів. Переможцем став стартап Petcube, який займається розробкою домашніх роботів для нагляду за домашніми тваринами у відсутності господарів.

СПЕЦІАЛЬНИЙ ГІСТЬ – РУСЛАНА ЛИЖИЧКО


Спеціальним гостем конференції Ukraine Tech Gem стала Руслана Лижичко, громадська активістка, народна артистка України, переможець Євробачення, Посол доброї волі ЮНІСЕФ. У рамках конференції була організована спеціальна медіа-панель, присвячена інформаційним війнам та шляхам боротьби з дезінформацією за допомогою технологій. У дискусії взяли участь Руслана Лижичко, а також журналісти Forbes, The Foreign Initiative та KyivPost.

Завершуючим акордом конференції став закритий VIP-фуршет для спеціальних гостей, спікерів конференції, інвесторів та обраних стартапів.


ОРГАНІЗАТОРИ
Європейська Бізнес Асоціація, бізнес-акселератор Happy Farm, U.S.–Ukraine Business Council

Анна Дегтерева, СЕО та засновник бізнес-акселератора Happy Farm, організатор конференції Ukraine Tech Gem:

Перші кроки на шляху до успіху українських компаній та продуктів на глобальному ринку – це популяризація та всебічне просування високого інтелектуального, технологічного та бізнес-потенціалу нашої країни. Організовуючи конференцію, ми ставили перед собою дві головні цілі: 1) міжнародні компанії повинні побачити в українських ІТ-компаніях надійних та високопрофесійних партнерів; 2) американські інвестори мають зрозуміти, що українські стартапи конкурентоспроможні, з потужною технологічною складовою, орієнтовані на глобальний ринок. В результаті ми зібрали на одному майданчику більш ніж 500 найсильніших та найуспішніших представників ІТ та стартап-індустрії США та України, познайомили ком’юніті долини з нашими найкращими досягненнями.

Анна Дерев’янко, Виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації, організатор конференції Ukraine Tech Gem:

Європейська Бізнес Асоціація виступила одним з організаторів Конференції, ми віримо в потужний потенціал української IT-галузі. Зокрема, ми вбачаємо місію Асоціації у просуванні талановитих та перспективних IT-компаній на міжнародному ринку якісних послуг та високих технологій.

На наш погляд, такий унікальний форум є найбільш актуальним з огляду на вкрай важкі часи, які наразі переживає Україна і вітчизняний бізнес (враховуючи стан ВВП, розподіл бюджетних коштів, рівень інфляції та інші економічні показники), адже, ми переконані, що U.T. Gem стане дієвим інструментом налагодження довготривалого та міцного діалогу між Україною та серцем світової IT-індустрії – Кремнієвою Долиною в США. Тим паче, що українські компанії IT-сектору, незважаючи на усі перепони та кризові часи, продовжують демонструвати значні успіхи.